Turistična agencija Turist Biro Piran
Piran info Domov Namestitve Povpraševanje Cenik Kontakt Portorož info
 
 

Portorož

Portorož je največji slovenski turistični center, tri kilometre pred starim Piranom. Turistična meka in mondeno letovišče. Začetki portoroškega turizma segajo v sredo 19. stoletja, ko so v to "pristanišče rož" (porto rose) prišli prvi revmatidni bolniki, ki so si s kopanjem v slanem morskem blatu lajšali bolečine in krepili zdravje. Še danes so tukaj zdravilne termalne blatne kopeli.
Mandeljci in breskve cvetijo že februarja. Borovci nudijo poleti hlad in zatočišče pred soncem, sicer pa se Portorož ponaša z najbolj negovanimi parki in vrtovi s subtropskim drevjem in cvetjem. Celotna portoroška obala je ena sama plaža, na kateri poleti kar mrgoli tudi nad 15.000 kopalcev. Le nekaj deset metrov od obale so zrastli številni hoteli, počitniške hiše, apartmaji, kampingi in pravo turistično naselje - hotelska vas Bernardin.
Portororož daje gostu veliko. Terciarno športno letališče, ki omogoča pristanek tudi letalom s 40 do 50 potniki, marino - veliko pristanišče za jahte in motorne čolne, ki omogoča razvoj jahting turizma... Tu je še izposoja čolnov, jadrnic, wind-surfov, veliko tenis igrišč, bazeni z ogrevano morsko vodo, minigolf, kegljišče, smučanje na vodi, naturistična plaža onstran zaliva, ribolov ... Težko je našteti prav vse ...
Zabave pa ne manjka tudi v večernih urah, ko se zavrti ruleta portoroške igralnice, odpro nočni bari z bogatim programom, disko-klubi, plesišča v hotelih in na prostem. Da o številnih kavarnah, specializiranih restavracijah, majhnih gostiščih, bistrojih, skupinskih izletih in prireditvah ki, jih poleti ne primanjkuje, niti ne govorimo! Portorož pa je tudi središče kongresnega turizma, saj lahko ponudi vse, kar ta potrebuje.
 
 
Webmaster: Milan Bedrač